Monthly Archives: marec 2018

GDPR a najčastejšie otázky
30 mar

GDPR a najčastejšie otázky

Ochrana osobných údajov prejde v máji 2018 svojou európskou evolúciou. Nové postupy v spracovávaní osobných údajov pod označením GDPR (General Data Protection Regulation), prinášajú zjednocujúce pravidlá pri spracovávaní a ochrane osobných údajov v celej EÚ. Nové pravidlá pri spracovávaní a ochrane osobných údajov, ktoré budú v platnosti od 25.05.2018, budú povinné pre subjekty, ktoré spracovávajú a uchovávajú osobné údaje. […]

read more »
Pokuty v General Data Protection Regulation- GDPR
08 mar

Pokuty v General Data Protection Regulation- GDPR

Koniec mája 2018 prinesie okrem prechodu na ochranu osobných údajov známu ako General Data Protection Regulation – GDPR zmenu aj v sankciách pri porušení zákonných povinností pri spracovávaní a ukladaní osobných údajov. Legislatíva Slovenskej republiky umožní Úradu na ochranu osobných údajov Slovenskej republiky (ďalej len „úrad“) ukladať pokuty a poriadkové pokuty v závislosti od okolností každého jednotlivého […]

read more »
Pod hradom Devín vyrástla Sokoliareň a minizoo
07 mar

Pod hradom Devín vyrástla Sokoliareň a minizoo

Devín (Hrad Devín) sú zrúcaniny gotického, neskôr slohovo prestavovaného hradu, vypínajúce sa majestátne nad rovnomennou obcou, mestskou časťou Bratislavy. Hrad má jedny z najpohnutejších, ale aj najbohatších dejín spomedzi hradných sídel na Slovensku. S existenciou niekdajšieho hradiska sa spája prítomnosť keltského a neskôr rímskeho etnika na území Slovenska. Hrad bol svedkom slávy aj pádu Veľkej […]

read more »
Prví úspešní sokoliari zo Sokoliarne a minizoo Devín
03 mar

Prví úspešní sokoliari zo Sokoliarne a minizoo Devín

Sobota ráno je pre mnohých z nás dňom, kedy si poležíme v posteli a nemusíme sa nikam ponáhľať. Mrazivá sobota 03.03.2018 bola pre niektorých z nás zvláštna v tom, že sme si nepospali. Pripravili sme si potrebné veci (sokoliarsku rukavicu, brašňu, dĺžec, obratlík, sokoliarsky nôž, dorážak, lekárničku pre sokoliara, lekárničku pre dravca, roličky, pútka, menovku […]

read more »
Zmluva medzi osobný asistentom a osobou so zdravotným znevýhodnením
03 mar

Zmluva medzi osobný asistentom a osobou so zdravotným znevýhodnením

V živote sa stávajú situácie, kedy zdravý človek ostane odkázaný na pomoc inej osoby. Málokto však vie, že takáto činnosť vie byť zo strany štátu aj podporovaná. Väčšinou sa stáva, že ľudia odkázaní na pomoc iného pri činnostiach ktoré nezvládajú samostatne a toto obmedzenie je spôsobené zdravotným postihnutím, využívajú pomoc len blízkych osôb, pretože im […]

read more »